neděle 12. května 2013

Kontejnery k světu

Sedm českých měst propojí v květnu a v červnu projekt - festival Kontejnery k světu, od něhož si jeho organizátoři slibují dosud největší oživení veřejného prostoru. Kulturu, zábavu, vzdělání či relaxaci si lidé budou moci užít v přepravních kontejnerech na desítkách míst. Až 33 jich bude rozmístěno v Plzni - v centru města, parcích, na náměstích i v obytných částech několika čtvrtí. Pořadatelé věří tomu, že se tak podaří oživit veřejná prostranství nejen organizovanými vystoupeními, ale že se u kontejnerové kavárny nebo odpočívárny sejdou lidé z jedné čtvrti a budou diskutovat o svém prostředí - o tom, co je třeba zlepšit či změnit.

V Plzni projekt potrvá od 10. května do 8. června, v ostatních městech bude kratší. V Praze se kontejnery objeví v devíti lokalitách od 10. května do 1. června. V Brně mohou lidé narazit na pět netradičních kulturních objektů mezi 20. květnem a 2. červnem. Ostravu ozvláštní jeden kontejner od 29. května do 5. června. Mariánské Lázně se k festivalu připojí od 24. května do 8. června. Zlín nabídne kontejnery ve třech lokalitách od 29. května do 10. června. Posledním zapojeným městem bude Olomouc, podrobnosti ale ještě nejsou známy.

Lidé se mohou těšit na odpočinkovou čítárnu, kavárnu, studovnu, hudební klub, divadlo, kino, hvězdárnu, komunitní centrum, třídu k výuce, férový obchod, půjčovnu koloběžek či kostel.
___________________________________________________________________________




2 komentáře: