pátek 10. srpna 2007

Střelec - sagitarius

Jeden článek bych chtěla věnovat svému znamení a konkrétně tomu, co sedí na mé datum narození.. Veškeré materiály jsem čerpala z této publikace - Střelec, Praha: Levné kniky KMa, 2004.

Střelec je 9. znamením zvěrokruhu. Jeho vládcem je planeta Jupiter. Symbolem tohoto znamení je kentaur střílející z luku; znamená to překonávání zvířecí složky naší osobnosti a odpoutávání se směrem k duchovním záležitostem.
Symbolickým znamením Střelce je šíp, neboť ten se snaží proniknout temnotou, která v tomto období panuje. Šíp směřuje vzhůru, ale stále jej tíží materie, hmotný svět.
Střelci jsou velmi silní ve slovním souboji, dokáží totiž pudově vystihnout to nejslabší místo svého soupeře.
V milostných záležitostech se projevuje jeho ohnivá nátura a prchlivost. Rozum je ale vždy udrží v potřebných mezích.
Nadevše milují klid a pohodlí. Mají velmi rádi zvířata a přírodu. Jsou neobyčejně přístupní citovým dojmům, jednou uzavření a nepřístupní, jindy zas prudcí a podráždění.
Povaha Střelce se vyznačuje především optimismem.
V povolání inklinují k nevázanému životu v přírodě, ke které mají hluboký vztah. Tato okolnost, stejně jako jejich touha po cestování, vysvětluje časté změny v povolání. Nejvhodnějším povoláním, kde se mohou uplatnit, jsou například místa v cestovních kancelářích a cestovním ruchu vůbec, ve státní službě, v armádě, dále také jako duchovní, důstojníci, diplomati, policisté, psychologové, lékaři, bankovní úředníci, geografové nebo vrcholoví sportovci.
Oči mívají jasné a živé, jiskří v nich humor a inteligence.

Ženy narozené ve znamení Střelce jsou velice samostatné a dost podstatná část těchto žen zůstává celý život svobodná.
V tomto znamení se rodí ženy bystré, inteligentní a schopné se v případě potřeby o sebe postarat. Ovšem jejich srdce je velmi citlivé a zranitelné, a to právě v milostné sféře. Jsou totiž velmi naivní a důvěřivé, a stávají se zranitelnými vůči svůdníkům, podvodníkům a snobům.
Vztah k rodině je velmi laxní. Podobné je to i ve vztahu k dětem. Ovšem díky jejich velké dávce zodpovědnosti nakonec ze svých dětí vychovají milé a optimistické lidi.

Znamení Střelce zhruba odpovídá v indiánském horoskopu znamení Sovy. Sova je symbolem osvícenectví a vědění nejen u nás v Evropě, ale rovněž u indiánů. Byl to posel životní moudrosti, hluboké pravdy, vyslanec Stvořitele.

Evropskému znamení Střelce odpovídá egyptké znamení boha Anubise. Anubis je bůh se psí (šakalí) hlavou, který se účastní pohřebních rituálů. Je strážcem zemřelých. Tito jedinci se jen velmi těžko přemáhají a podřizují druhým. Jsou to romantičtí a vášniví partneři. Ve svých citech a úmyslech jsou vždy čestní a otevření. Věří v lásku i přátelství trvající léta i poté, co se hořce zklamali, neboť jsou nenapravitelnými optimisty.

Druidský "stromokruh" má 19 znamení, každé se během roku opakuje 2x. Lidé narození ve znamení jasanu jsou plní obrazotvornosti a velmi otevření všem nuancím vezdejšího života. Hledají a touží po co největším intelektuálním rozmachu osobnosti, k čemuž je jim zapotřebí velké dávky osobní svobody. Dovedou se snadno pro něco nadchnout, ale jsou velmi vytvalí, nemění své plány a cíle z minuty na minutu. Mají vrozené pozitivní myšlení a snaží se stále dát svému životu nějaký hlubší smysl. Bezpráví se jim příčí, mají silné sociální cítění a angažují se v dobročinných aktivitách.

Žádné komentáře:

Okomentovat