čtvrtek 16. května 2013

Ascensión 2013

Stejně jako každý rok, i letos v květnu propukly v Santiagu las fiestas de la Ascensión (oslavy Nanebevzetí). Jde o jednu z nejdůležitějších slavností města, na které se významně podílí zejména místní omladina.

Program je opravdu bohatý - do Alamedy se sjedou pouťové atrakce z širokého i blízkého okolí. Napříč zonou viejou (starým městem) jsou k vidění rozličná vystoupení, představení a workshopy, kterých se zhostí právě mladí lidé. Přesto se nezapomíná ani na tradiční prvky - jako je la Fiesta de los Mayores (Slavnost seniorů), různé sportovní aktivity, program pro děti, orchestry v Alamedě, bezplatné hudební koncerty nebo pouliční zábava.

Pro mě osobně Ascensión symbolizuje:
  • la noria más gran de España (největší ruské kolo z celého Španělska ... skvělá jízda a úúúžasný výhled na celé Santiago =) )
  • orchestr v Alamedě (který je narozdíl od naší dechovky živý, melodický a nabitý energií, což dokazuje i fakt, že si přilákal diváky všech věkových kategorií)
  • koncert za katedrálou (hvězda večera, skupina Macaco, mi přišla jako špatný vtip - rádoby drsnej týpek, kterej si co pár minut rukou zabloudil do rozkroku, a muzika, která se mi jednak nelíbí, jednak se k zátiší úctyhodné katedrály fakt nehodila)
  • dětské karaoke (trochu falešné, ale roztomilé)





Žádné komentáře:

Okomentovat