sobota 27. dubna 2013

Lindsey Stirling

- americká houslistka, skladatelka, zpěvačka, tanečnice a umělkyně na poli performance

Sama si složí, zahraje, vymyslí choreografii, zatančí a videoklip je na světě. Její písničky se dobře poslouchají a její videoklipy mě baví.

Kromě vlastních skladeb obsahuje její diskografie také cover-verze známých songů (River Flows in YouA Thousand Years, Grenade, Party Rock Anthem, Starships, RadioactiveYou Don't Know Her Like I Do, ... ) a soundtracků (Lord of the Rings, Game of Thrones, Phantom of the Opera, Matrix, Assassins's Creed III, Mission Impossible, Skyrim, Zelda Medley, ...).

Na housle prý hraje od svých pěti let. V mládí se úspěšně účastnila několika talentových soutěží a v roce 2010 se přihlásila do America's Got Talent. Po účinkování v této soutěži se pustila do vlastního koncertování a vydávání. Její první dvě alba nesou názvy Lindsey Stomp a Lindsey Stirling. Na youtube má dva vlastní kanály - Lindseystomp (pojmenovaný po své první kapele Stomp on Malvin) a LindseyTime (kam vkládá vlogy a videa ze zákulisí).

V roce 2013 obdržela cenu Streamy Awards, která se uděluje internetovým umělcům. Nominována byla hned v několika kategoriích, cenu ale získala za nejlepší choreografii.

Má za sebou dvojí turné po Spojených státech, Kanadě a zkušební turné po Evropě. V květnu letošního roku se chystá na další, tentokrát už oficiální, evropské turné, které odstartuje v Rusku.

Na svém webu si pro své fanoušky připravila blog (kde tu a tam přispívá), newsletter (kam se mohou fanoušci přihlásit a nechat si zasílat čerstvé zprávy), kalendář (informující o nadcházejících vystoupeních) a nově i obchod (kde nabízí svá alba, mikiny a trička s potiskem, náramky, nálepky a plakáty).

Žádné komentáře:

Okomentovat