neděle 4. srpna 2013

Polévkárna ~ Supa Supa ~ Soup bistro

Přesně pod tímto názvem můžete na facebooku najít stránky netradiční plzeňské "restaurace", která byla  oficiálně otevřena už 20. srpna 2012.

Ačkoliv pro mě osobně spadá do kategorie plzeňských novot, na které jsem se mohla těšit až po svém návratu z Erasmu. Přece jen 10 měsíců byla dlouhá doba a změnilo se ledacos. Tak například francouzská restaurace La Tartelette vystoupala z přízemí až do 2. patra, australské bistro SkipPie se dokonce rozmnožilo a otevřelo novou provozovnu na Americké. Kamarádka mi poradila  krámek s kořením od Antonína, o kterém jsem do té doby neměla potuchy. V kavárně Il Mio Caffé pečou další a další vynikající dorty. Před vinárnou Jadran vyrostla nová venkovní zahrádka, kterou letošní léto zdobí socha výtvarníka Toma Kůse. A tak dále .. :)

Abych se ale vrátila k Polévkárně a osvětlila, v čem je tento podnik tak netradiční, dovolím si citovat přímo z  jejich oficiálního webu.

"Supa Supa je prvním podnikem svého druhu v Plzni. Z lásky ke "gruntu" všech pokrmů se zrodil nápad vytvořit útulné pohodové rodinné bistro, které je díky své poloze přímo uprostřed krajské metropole snadno dostupné.

Chceme vytvořit místo, kam se lidé budou rádi vracet a které se stane známým nejen kvalitou podávaných polévek, ale také pozitivní atmosférou jako v pokojíčku. Originální a přívětivý interiér dokonale vyhoví i rodinám s dětmi.

Naše nabídka
V první řadě samozřejmě POLÉVKY jako časově i finančně dostupný a lehce stravitelný druh pokrmu ve svých nespočetných variantách. Chceme se vrátit k tradičnímu způsobu vaření z poctivých domácích surovin bez použití náhražek a polotovarů. K našim polévkám dostanete pečivo zdarma. Můžete si je rovněž odnést s sebou - nejlépe ve vlastních nádobách.
Nabídku doplňují a obohacují nápadité saláty, inspirativní teplé i studené předkrmy z celého světa a domácí koláče a další zákusky.
K polévce si můžete dát třeba sklenku kvalitního moravského vína, domácí limonádu nebo espresso z fair-trade kávových zrn z českých pražíren..."

Na facebooku o sobě píší:

"Jsme baby friendly. Přijímáme stravenky.
Pohodové rodinné bistro s polévkami všeho druhu ze všech koutů světa.
Suroviny jsou kvalitní, podporujeme poctivé české farmáře.
V žádné naší polévce nenajdete glutamát či jiné podobné žíraviny.
Krom polévek denně připravujeme rychlá jídla typu - avokádový dip s rozpečenou bagetkou, hummus či netradiční saláty apod."

Musím říct, že bistro působí opravdu útulně a vaří v něm výborně. Má snad jedinou nevýhodu a tou je léto s jeho vysokými teplotami. V takovém vedru asi málokdo dostane chuť na horkou polévku. Nicméně i toto mají ošetřené a podávají všelijaké zajímavé saláty. Já jsem v Polévkárně ochutnala mrkvové bramboráčky s tvarohem a guacamole s bagetkou. Obojí naprosto luxusní.



4 komentáře:

  1. Haleď já tam byl už dost dávno a docela mě to zklamalo, velký důraz na módnost apod, ale polívka zase nic moc, malý množství a drahá ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důraz na módnost? Jak to myslíš? Co se týče interiéru, tak mi přišel poměrně jednoduše řešený. A polévku jsem tam vlastně ještě neměla, tak nemůžu soudit. Ale až se ochladí, tak nějaké vyzkouším.

      Vymazat
    2. Hlavně že jsme trendy pro malý i velký holky, máme retro stoličky, zástěry i křídový nápisy, ale poctivou polívku, tu už neumíme. Přesně ve stylu foodpornových blogů nebo např Dity P.(...), důležitější je forma než obsah, hodně citrónové trávy, šalotky a tymiánu, málo sádla a vajec. Dle mý zkušenosti opak polívky od babičky.

      Vymazat
    3. Dita P. mi nic neříká, budu muset doplnit znalosti :D

      Vymazat